Report

Tygři v přípravě poprvé padli, Sparta vyhrála 3:2

Liberec - Poslední přípravný domácí duel znamenal pro Bílé Tygry poměření sil s mužstvem Sparty. Svěřenci Filipa Pešána se dlouho svému sokovi drželi na dostřel, nicméně Pražané byli aktivnější na kotouči a zasypávali Dávida Hrenáka četným počtem střel. Severočeši se za stavu 2:3 pokoušeli o srovnání v risku bez brankáře, ten však nebyl úspěšný, a tak v přípravě poprvé prohráli.

Do úvodního dějství vbruslili aktivněji hosté a již v páté minutě mohli rozvlnit libereckou síť. Aaron Irving však svou střelou z levého kruhu v početní výhodě pouze orazítkoval spojnici liberecké klece. Sparťané hráli do konce první části ještě jednu přesilovku, ani tu ale neukončili gólem dříve. Maskovaný muž Tygrů musel i přesto tasit více zákroků než jeho protějšek.

Brankový stav se poprvé měnil ve 29. minutě, to když propálil Dávida Hrenáka z pravé strany kapitán Pražanů Michal Řepík - 0:1. Ani ne šedesát sekund poté dokázal navýšit náskok svého týmu po nenápadně vyhlížejícím kontru posila americký forvard Josh Kestner - 0:2. Tygří odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Rychlou kombinaci po vyhraném buly završil po pasu zpoza branky od Adama Najmana Jakub Rychlovský - 1:2.

Začátek třetí periody nabídl powerplay také šelmám a ve značné šanci na srovnání se ocitl Kelly Klíma, ten však zakončil pouze mimo. Ve 47. minutě tatáž podještědská posila již souboj s Jakubem Kovářem vyhrála, trefa do horního rohu ale byla následně sudími odvolána pro přihrávku rukou.

V 52. minutě nicméně Sparta odskočila znovu na rozdíl dvou tref, a to po zakončení Vladimíra Sobotky z Hrenákovy bezprostřední blízkosti - 1:3. Obrovská příležitost na zkrácení manka se naskytla v přesilovce Jakubu Rychlovskému, ani po dobře provedeném blafáku ale na Kováře nevyzrál.

Svěřenci Filipa Pešána ale ještě neřekli své poslední slovo. Oscar Flynn totiž dostal zhruba dvě minuty před koncem zápasu nabito při hře pěti proti třem na ránu z první a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku. Při následné hře bez brankáře ale již k další změně skóre nedošlo, a tak Tygři podlehli Pražanům 2:3.



Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Sparta ukázala kvalitu. Myslím si, že to bylo dobré utkání hrané hodně v pohybu. Soupeři patřila první třetina, ale od té druhé jsme podle mě hru vyrovnali a rozjezdili jsme nohy. Dostávali jsme se častěji do brankových příležitostí. Jen je škoda, že jsme nějakou neproměnili. Třetí část od nás byla povedená a vstupovali jsme do ní s vůlí utkání zvrátit. Mnoho nechybělo, abychom zápas vyrovnali. Druhá a třetí třetina byly pozitivní. Určitě budeme v těchto výkonech pokračovat i nadále. Naše hra byla v těchto třetinách dobrá, ale Sparta dala o gól víc a vyhrála. Mančaft tvrdě pracoval, takže chceme kluky pochválit za nasazení."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner